Sociale wijkteams komen nog nauwelijks aan 'echte' cliëntondersteuning toe en cliënten hebben twijfels bij onafhankelijkheid van cliëntondersteuners blijkt uit monitoronderzoeken in eerste kwartaal 2015.  
Bekijk de online versie
Nieuws vAN bcmb  #2 APRIL 2015
actueel
iN DEZE NIEUWSBRIEF
Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van BCMB, de beroepsvereniging van cliëntondersteuners  van kwetsbare mensen. Hierin praten we je onder meer bij over onze brief aan staatssecretaris Van Rijn en het rapport van MEE waarin blijkt dat de sociale wijkteams nog nauwelijks aan echte clëntondersteuning toekomen. 

Nieuw is het blog van onze voorzitter, Audette van der Kloet, waarin ze haar visie geeft op de ontwikkelingen in ons vak.

Tip: Wil je dat deze nieuwsbrief open blijft staan als je doorklikt? Bekijk dan de online versie via  de link rechtsboven. 
inhoud
 
 
blog 'eigen regie, ook over je beroep'
Per 1 mei ben ik 12,5 jaar in dienst bij MEE Amstel en Zaan. 12,5 jaar! Begonnen als beleidsmedewerker, en nu als manager. Wordt het niet eens tijd voor verandering? Dat zou je wel zeggen. Maar daar hoef ik eigenlijk nooit naar op zoek. Als maatschappelijke organisatie vinden de veranderingen jou wel. En ik houd van veranderingen. 
Lees verder >
 
 
Cliëntondersteuning nog onvoldoende geborgd 
Sinds januari 2015 zijn gemeenten verplicht cliëntondersteuning te faciliteren en toegankelijk te maken. MEE monitort de borging van cliëntondersteuning en heeft hiervoor een rapportage opgesteld.
Lees verder >
Vakdag 20 mei:
nog enkele plaatsen vrij!
Velen van jullie hebben zich al ingeschreven, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij voor onze allereerste vakdag op woensdag 20 mei in ’s-Hertogenbosch. Schrijf je dus snel in!
Lees verder >
 
 
Agenda eerste algemene ledenvergadering bekend 
Op 20 mei hebben we naast onze vakdag ook tijd gereserveerd voor onze eerste ALV. De vergaderstukken ontvang je uiterlijk 13 mei. Op de agenda staan in elk geval:
  • Kiezen van het bestuur.
  • Besluitvorming over de registratiecriteria voor het beroep cliëntondersteuner.
  • Besluitvorming over het werkplan 2015 – 2016 en de begroting 2016. Hierin zit ook een voorstel voor de contributie in 2016.
 
10 voordelen lidmaatschap BCMB op een rijtje
 BCMB is een beroepsvereniging en ontmoetingsplaats van, voor en door hoog opgeleide cliëntondersteuners die gespecialiseerd zijn in het bieden van ondersteuning aan kwetsbare mensen. Lidmaatschap van BCMB heeft veel voordelen.
Lees verder >
 
 
Verbazing over plan staatssecretaris voor cliëntondersteuning Wlz
Staatssecretaris Van Rijn heeft laten weten een impuls te willen geven aan de kwaliteit in verpleeg- en verzorgingshuizen door het versterken van de positie van cliënten. Hierin krijgt cliëntondersteuning een prominente plaats . Uiteraard zijn wij hier verheugd over. Wat ons echter verbaast …
Lees verder >
Volg ons


Wist je al dat je BCMB ook op Twitter en op LinkedIn kunt vinden?

Via Twitter houden we je op de hoogte over het laatste nieuws over zaken die met ons vakgebied te maken hebben.

Wil je met collega’s uit andere regio’s sparren over beroepsinhoudelijke kwesties? Sluit je dan aan bij onze BCMB-groep op LinkedIn.

 
 
 
links
www.bcmb.nl
Afmelden
adres
Maliebaan 71-f
3581 CG Utrecht
info@bcmb.nl
KvK: 61801844
Linkedin   Twitter