Geïnspireerd door de vakdag? Of heb je deze gemist? Presentaties nalezen? Weten wat er besloten is in de ALV? Lees dan deze brief.  
Bekijk de online versie
Nieuws vanuit bcmb - #4 - 29 mei 2015
Terugblik vakdag & besluiten Alv
In deze nieuwsbrief blikken we onder meer terug op onze allereerste vakdag, brengen we verslag uit over de algemene ledenvergadering en lees je over hoe je je kandidaat kunt stellen voor een bestuursfunctie.
 
Een geslaagde en historische dag
We kijken met trots en voldoening terug op onze allereerste vakdag, die absoluut geslaagd genoemd mag worden. Zo’n 300 BCMB-leden waren deelgenoot van deze historische dag, die in het teken stond van de oprichting van onze beroepsvereniging. De vraag ‘Het sociaal domein verandert, wat doet dat met ons beroep?’ stond hierbij centraal.
Lees hier het complete verslag>
 
 
verandering van tijdperk
Veel bezoekers van de vakdag waren onder de indruk van de presentatie ‘Verandering van tijdperk’ van Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde. Zijn boodschap was ‘De samenleving gaat echt veranderen. Zo’n rigoureuze verandering vindt slechts eens in de honderd jaar plaats. Tot nu toe gingen we steeds uit van verdienmodellen - ook in de zorg - in het nieuwe tijdperk zal de mens meer centraal staan.’

Meer lezen over de inspirerende presentatie van Jan Rotmans? Ga naar onze website www.bcmb.nl, daar kun je zijn presentatie downloaden.
Facebook
 
 
Algemene ledenvergadering
Het belangrijkste onderdeel van de vakdag was de algemene ledenvergadering (ALV). Hierin moesten een paar zeer belangrijke besluiten genomen worden, zoals het BCMB-werkplan voor de komende anderhalf jaar en de registratiecriteria voor cliëntondersteuners. De leden konden met rode en groene kaarten stemmen.

Verslag ALV downloaden >
 
 
Een keur aan workshops
De bezoekers van de vakdag konden in twee rondes deelnemen aan twee van de twaalf verschillende workshops. Van de meeste workshops hebben we een presentatie ontvangen, die we op onze website hebben geplaatst, zodat je ze nog eens kunt nalezen.
Naar de presentaties >
 
 
interesse in bestuursfunctie? meld je snel aan!
In de aanloop naar de vakdag, hebben wij opgeroepen om je bij interesse in een bestuursfunctie bij het oprichtingsbestuur aan te melden. Op de vakdag bleek echter dat deze oproep niet al onze leden heeft bereikt. Het huidige bestuur heeft daarom besloten om de verkiezing van nieuwe bestuursleden uit te stellen, zodat meer mensen de gelegenheid hebben om zich kandidaat te stellen.

Ben jij geïnteresseerd in zitting nemen in het BCMB-bestuur? Meld je dan met cv en motivatie aan bij Auke Blom via aukeblom@bcmb.nl. Dit kan tot uiterlijk 8 juni 2015.

 
 
 
links
Website
Afmelden
adres
Maliebaan 71-f
3581 CG Utrecht
info@bcmb.nl
KvK: 61801844
  Twitter