, er zijn ontwikkelingen die van jou als cliëntondersteuner en als BCMB-lid bewuste keuzes vragen.  
Bekijk de online versie
Nieuws  van BCMB #7: oktober 2015
belangrijke Ontwikkelingen 
Beste ,

Er zijn nog een paar belangrijke ontwikkelingen dit jaar. Die van jou bewuste keuzes vragen. Blijf ik lid van BCMB om mijn deskundigheid te borgen en uit te breiden? Ga ik me laten registreren als clientondersteuner? Val ik onder de wettelijk verplichte registratie in de jeugdzorg? Wat vindt mijn werkgever hiervan en wat betaalt hij?

In deze nieuwsbrief gaan we al op deze vragen in. Zo lees je hierin over het openen van het register van clientondersteuners. Tijdens de regionale bijeenkomsten kun je al je eerste registratiepunten verdienen. En tot slot: de digitale leeromgeving die wordt ontwikkeld en vanaf 2016 beschikbaar is voor alle leden van BCMB.  

Hopelijk helpt deze nieuwsbrief jou bij het maken van de keuzes.

Tip: Wil je dat deze nieuwsbrief open blijft staan als je doorklikt? Bekijk dan de online versie via  de link rechtsboven. 
 
inhoud
 
meld je aan voor een regiobijeenkomst,
er zijn nog een paar plekken vrij!
Op deze  bijeenkomsten:
  • hoor je alles over de registratie als cliëntondersteuner,
  • ontvang je  adviezen om je als cliëntondersteuner nog beter te profileren en je positie in een wijkteam te versterken,
  • doe  je  inspiratie op voor de uitoefening van je vak,
  • kun je sparren met vakgenoten.
Bij  deelname aan een regiobijeenkomst  ontvang je je eerste registratiepunten. De toegang is gratis en alleen voor BCMB-leden. 

Lees verder >
 
 
De registratie van cliëntondersteuners start nog dit jaar!
Je kan je vanaf medio oktober bij het Registerplein laten registreren als cliëntondersteuner. Je ontvangt daar volgende week nog  een brief over. Met deze registratie toon je jouw kennis en expertise aan. Daardoor is het een kwaliteitskeurmerk voor opdrachtgevers.

Vooraanmelding voor cliëntondersteuners die met jeugdigen werken
Eerder hebben we je ook geïnformeerd over de vooraanmelding bij SKJ als je met jeugdigen werkt.  Lees hier nogmaals de informatie over deze vooraanmelding. 

Lees verder > 
 
 
De digitale leeromgeving van BCmb
We hebben de afgelopen maanden met enkele van jullie hard gewerkt aan het ontwikkelen van de digitale leeromgeving van BCMB. Zo is het volgende vanaf januari beschikbaar voor de leden van BCMB:

  • een digitale intervisiemodule. Je kan je aanmelden als intervisiegroep of als individu;   
  • e-learnings met theorie en praktijkopdrachten op de onderwerpen GGZ, Mantelzorg en Werken in de Wijk;
  • een programma voor 360-gradenfeedback en het opstellen van je eigen persoonlijke ontwikkelplan en portfolio.
Met de digitale intervisie en de e-learnings verdien je registratiepunten voor jouw registratie als cliëntondersteuner.

Naast deze digitale leeromgeving blijft BCMB zich ook volgend jaar weer inzetten voor de borging van ons vak en organiseren we een landelijke vakdag.
  
  Alle reden dus om lid te blijven van BCMB!
  
  Lees verder >
 
 
contributie over 2016
In 2015 is BCMB grotendeels gefinancierd door MEE. Vanaf 2016 wordt BCMB een zelfstandige vereniging. Daar hoort een kostendekkende contributie bij. Tijdens de algemene ledenvergadering op 20 mei 2015 hebben de BCMB-leden de contributie voor 2016 vastgesteld. 
 
 
 Lees verder >
 
 
NIEUW BESTUURSLID STELT ZICH VOOR:
MAAK KENNIS MET JAN-PETER STOLTE
Sinds 6 juli hebben een nieuw bestuur. Dit bestaat uit 5 leden en zij zullen zich allemaal in onze nieuwsbrieven voorstellen. Vorige maand beet Alberdina van der Molen het spits af, dit keer vertelt Jan-Peter Stolte wie hij is. 
Lees verder >
 
 
 
links
Website
Afmelden
adres
Maliebaan 71-f
3581 CG Utrecht
info@bcmb.nl
KvK: 61801844
Linkedin   Twitter