Bekijk de online versie
Nieuws van bCMB #8: november 2015
professionaliseren
BCMB heeft de afgelopen periode belangrijke stappen gezet op het gebied van professionalisering van onze beroepsgroep. Zo hebben we nu een beroepscode, beroepsprofiel en een eigen beroepsregister. Daarnaast zijn we bijna klaar met de ontwikkeling van een digitale leeromgeving met mogelijkheid voor persoonlijke intervisie. Ondertussen zijn de eerste cliëntondersteuners al geregistreerd bij het beroepsregister en hebben een paar honderd BCMB-leden hun eerste accreditatiepunten verdiend.

In deze brief lees je onder meer over de registratie en ons online leer- en ontwikkelplatform.

Tip:
Door in de inhoudsopgave te klikken op het onderwerp van jouw keuze, word je direct doorgeleid naar het betreffende bericht. 
 
Inhoud
 
leren op de werkplek
Digitale leeromgeving BCMB start op 1 januari 2016
Alle leden van BCMB kunnen vanaf 2016 gebruikmaken van een online leer- en ontwikkelplatform. Met dit platform kun je je als cliëntondersteuner verder professionaliseren met als uitgangspunt het leren op de werkplek. Je kunt daarbij met behulp een 360-graden feedback (gebaseerd op het beroepsprofiel cliëntondersteuner) een persoonlijk ontwikkelplan maken. 
Lees verder > 
 
 
'informatief en inspirerend, hier kan ik verder mee'
terugblik BCMB-regiobijeenkomsten
De afgelopen weken hebben we vier regionale bijeenkomsten georganiseerd. Thema´s waren de registratie en jezelf profileren in een wijkteam. De middag was informatief en interactief. Er werden  veel vragen gesteld over de beroepsregistratie, een ingewikkeld onderwerp dat bij veel leden leeft. 
Lees verder > 
 
 
Eerste cliëntondersteuners geregistreerd
Een maand na de opening  van het beroepsregister medio oktober, hebben al 250  cliëntondersteuners een account aangemaakt  bij het Registerplein. Hiervan hebben 42 mensen alle stappen voor registratie succesvol doorlopen; zij zijn daarmee officieel geregistreerd cliëntondersteuner.
Je kunt een registratie aanvragen nadat je bij het Registerplein een account hebt aangemaakt.   
Lees verder > 
 
 
leden gezocht voor registratiecommissie
Inmiddels zijn we volop gestart met de registratie en zijn veel leden bezig met de aanmelding bij het Registerplein. Het Registerplein zoekt drie tot vijf mensen vanuit BCMB die lid willen worden van de registratiecommissie van het Registerplein. Er staat een vergoeding tegenover.

Meer informatie

Geïnteresseerd?

Meld je aan via aukeblom@bcmb.nl
 
 
Lid gezocht voor klachtencommissie
Eerder dit jaar heeft het bestuur het Klachtenreglement vastgesteld. Dit biedt cliënten en andere betrokkenen de kans om een klacht in te dienen tegen een cliëntondersteuner. Daarover hebben we jullie in een van de vorige nieuwsbrieven geïnformeerd. Op dit moment zoeken we versterking van de Klachtencommissie.

De Klachtencommissie behandelt klachten en bestaat uit drie leden, waaronder een vertegenwoordiger van de cliëntenorganisatie Ieder(in). De tijdsinvestering is naar verwachting zeer beperkt (paar dagdelen per jaar). We zoeken bij voorkeur iemand met enige juridische kennis.

Meer informatie

Je kunt het klachtenreglement hier downloaden, maar  het is ook op onze website te vinden onder Vakmanschap| Klachtenreglement.

Interesse?

Stuur dan een mail naar aukeblom@bcmb.nl
 
 
 
Bestuurlid stelt zich voor
Caroline van der hek
Het BCMB-bestuur bestaat uit 5 leden. In iedere nieuwsbrief stellen we een van hen aan je voor. Deze keer is het de beurt aan Caroline van der Hek, zij is zelfstandig mantelzorgmakelaar en sinds juli 2015 bestuurslid. 
Lees verder >
 
 
links
Website
Afmelden
adres
Maliebaan 71-f
3581 CG Utrecht
info@bcmb.nl
KvK: 61801844
Twitter